Tips til å få lengere og sunnere hår!

Når det kommer til å få langt og sunt hår, er det to aspekter man må tenke over. Å få håret til og vokse, og ta vare på håret. Det er nemlig ikke sånn at man får langt hår av å kun kure det, man må pleie seg fra innsiden også. 

 

 

♥ Hårkur: Kur håret ditt 2-3 ganger i uka for å holde det friskt og sunt. Jeg bruker en fra REDKEN (bildet under), og den er jeg kjempefornøyd med. Fordeler kuren utover hele håret når jeg er i dusjen og lar det virke i 15-30 minutter, og da pleier jeg ofte å barbere leggene i mellomtiden for å få tiden til å gå. Husk at kuren skal i etter shampoen, og før balsamen. Altså, når du dusjer: Shampo – Hårkur – Balsam. Grunnen til dette er fordi balsamen lukker skjellaget i hårstråene dine, og dersom du tar i hårkuren på slutten så vil ikke kuren fungere like optimalt.

♥ Spis nok proteiner. Selv merket jeg ekstremt stor forskjell når jeg begynte å spise mer proteiner. Da kunne jeg nærmest se forandringene i speilet. Anbefaler dere å spise ca 1-1,5 gram protein per kilo kroppsvekt. Så om du veier 50 kg bør du spise mellom 50-75 gram proteiner i løpet av en dag.

♥ Stay clear off heat. Alt av varmebehandling er veldig skadelig for håret. Hårføneren er veldig ille i og med at den gjør håret frizzy så man blir nødt til å rette / krølle håret for at det skal se fint ut. I tillegg gjør hårføneren også at håret tugger seg. Min anbefaling er; vask håret et par timer før du legger deg, sånn at håret kan lufttørke. Flett gjerne håret slik at du får fine krøller dagen etterpå. Ikke bare sparer du masse tid her, men du sparer også håret ditt for ekstremt mye varmebehandling. Om du derimot må bruke rettetang eller krølltang, anbefaler jeg deg å ha varmen på maks 175 grader, og føneren på kaldluft. 

♥ Vask håret minst mulig. Her er jeg ganske dårlig, haha . . Jeg er desverre avhengig av å dusje håret mitt hver/annenhver dag. MEN om du kan, dusj håret gjerne annenhver dag, eller  helst tredjehver dag. Du kan jo vaske kroppen hver dag, så lenge du bare setter opp håret. Dersom du føler at håret ditt blir fort fett så er det fordi håret ditt er vant til å dusje det hver dag – så om du venner deg til å dusje det sjeldnere så blir håret senere fett og holder seg lengre.

♥ Ikke bruk shampo i lengdene av håret. Når du vasker håret med shampo stripper den vekk mye fuktighet fra håret. Derfor anbefaler jeg deg å bruke shampo i hodebunnen. Håret nederst blir som regel rent nok av at det skylles med shampo fra hodebunnen, og man bruker balsam etterpå. Om du har hatt ekstremt mye produkter i lengdene på håret, bør du selvfølgelig gå over med litt shampo.

♥ Masser hodebunnen din i 5 minutter hver dag. Dette får fart på blodomløpet, og håret vokser dermed fortere.

♥ Drikk nok vann. For at håret skal få nok fuktighet og vokse riktig, må kroppen få nok vann. Hvis ikke håret får nok vann ender man også opp med veldig tørt og pistrete hår. Anbefaling for vann man skal drikke i løpet av en dag er 1,5 – 2 liter. Avhengig av om du trener, er ute i varmen, osv. 

♥ Apropo hårspray. Så er dette noe du må være forsiktig med. Det mange hårsprayer gjør, er at de nærmeste limer små hårstrå sammen, så når du går over med en hårbørste og børster over håret ditt, vil hårene bli revet fra hverandre, og ofte ødelagt. 

♥ Alltid sov med flette. Dette vil gjøre at du unngår at håret skal floke seg i løpet av natten, i tillegg til at det ikke blir gnidd på samme måte mot puten som gjør at det knekker av. Pass på at fletten er løs, og at du bruker en strikk som ikke skader håret. Strikker med metall på er fy-fy!

♥ Hårolje. Hårolje er nøkkelen mot slitte tupper. Bruk det i tørt eller vått hår for å behandle håret ditt bedre. Om tuppene begynner å bli veldig slitte er det på tide å

♥ … klippe håret ditt. Ja, det er faktisk viktigere enn du tror! Du trenger ikke klippe det veldig ofte, men en gang i blant skader absolutt ikke. Jo lengre du venter, jo mer vil håret spise seg oppover!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg