Månedens frukt, drikk, film, vanskelig valg +

MÅNEDENS BILDE

Denne månedens bilde er tatt av en venninne av mamma. Hun tar så sykt masse fine bilder! Elske virkelig dette fine bildet hun har tatt av nordlyset her i Tromsø.

 

MÅNEDENS DRIKK

Vanlige folk starte somregel dagen med en varm og god kopp kaffe. Jeg derimot starter alltid dagen med en burn. Uten burn på morgenen føler jeg nesten ikke at jeg klarer å fungere, haha! Vet jeg er sær.

 

MÅNEDENS FRUKT

Jeg har alltid vært glad i frukt, og nå i januar har min kollega introdusert meg for en ny frukt.

Noen som kan gjette hva denne fruken heter?

 

MÅNEDENS FILM

Denne månedens film må bli dokumentar filmen Parkert. Denne dokumentaren handeler om livet til en beryktet rusavhengig Per “Parker”. Jeg har skrevet et litt mer detaljert innlegg om filmen HER

 

MÅNEDENS SANG

Link til sangen på spotify finner du HER

 

MÅNEDENS VALG

Denne måneden har jeg tatt et veldig vanskelig valg med tanke på bloggen. Valget er basert mye på jobb og bloggen, og om det er noen jeg klarer å holde meg profesjonelt med. Jeg har da kommet til en konklusjon om at det ikke kommer til være noe problem! Jeg er veldig glad i både jobben min og bloggen!

 

 

 

 

Mitt førsteinntrykk av Paradise Hotel jentene

Nå har jo Paradise Hotel deltakerne nylig blitt avslørt, og i den forbindelse tenkte jeg å fortelle litt om mitt førsteinntrykk av jentene. HER er link til portrett videoene av deltakerne.

Thea

Nordlending, love it!

Jeg syntes hun virker LITT usikker på seg selv i og med at hun snakker veldig lavt, ser litt ned i bakken og osv. Hun virker veldig sjenert, noe som hun selv sir i portrett videoen. Gleder meg til å se hva hun har å by på.

Julie

Er personlig ikke spesielt glad i dialekten til folk fra Kristiansand. Syntes også hun hadde litt i drøyeste laget store lepper.

Uten om det virket hun som en utrolig livlig jente med masse og by på! Elsker det at hun ikke tar seg selv så høytidelig.

Newa

Må bare starte med å si at jeg er sååå jelly på hudfargen hennes! OMG så fin den er!

Uten om det liker jeg at hun er naturlig (får se hvor lenge det varer etter PH). Syntes hun virker som en søt og omtenksom jente, og det kan kanskje bli litt kjedelig. Det blir spennende å se om jeg har rett eller tar helt feil av henne.

 

Ine

Jeg har alltid syntes det er noe sjarmerende med dialekten til Bergensere.

Bortsett fra dialekten virker hun som en sterk spiller med lite medlidenhet for andre. Hun gjør det som er beste for seg selv og bryr seg lite om andre. Trur hun er en som person man endte elsker eller hater, så det kan bli spennende å se hvordan hun er på hotellet med de andre deltakerne.

Cathrine

Hun sier i portrett videoen sin at hun ikke liker gutter som er høye på seg selv og tror de eier hele hotellet. Men hun jo er helt lik selv, haha! Meget sterk personlighet! Jeg personlig fikk ikke noe bra førsteinntrykk av henne, men hun lager sikker bra TV.

 

 

 

Parkert

I går dro jeg og min storesøster ut og spiste middag sammen etter jobb, deretter dro vi på kino sammen. Vi så filmen Parkert. Filmen handler om livet til en rusavhengig Per “Parker” som var en “by kjendis” her i Tromsø.
 
 
Per Parker var både hatet og elsket av mange, og kanskje mest kjent for å være “gal” og “farlig”. Per var en av de mest beryktede rusavhengige her i Tromsø, og han ble alltid bruk til å skremme barn slik at de ikke skulle starte med rus. Dette gjorde også til at barn og generelt samfunnet ble “redd” han, eller generelt redd rusavhengige. Samfunnet støter mer og mer ut rusavhengige og gir kald skulder og lignede.
 
Det er alltid to sider av en sak. Per var en pest og en plage i ruset tilstand, noen han dessverre var altfor ofte. Men når han hadde sine gode stunder og holdte seg nykter var han en helt annen person. Per kunne gjøre ting som å gå tilbake der han hadde vært og gjort ugagn for å be om unnskyldning.
 
Mange folk har gjort seg opp en mening om rusavhengige, og at hvordan barndommen dems har vært osv. Men kan vi egentlig lage en “norm” for hvordan bakgrunn en rusavhengige har? I så fall på hvilket grunnlag har vi til å gjøre det? Er vi selv noe bedre da? Per kom jo fra et godt hjem. Med en mor som var hans klippe og en far som var flink å jobbe og tjente godt med penger. Den forutsetningen som Per hadde er det ikke alle rusavhengige som har.
 
Jeg føler selv jeg er reflektert og flink å sette meg i andres situasjon. Men når det kommer til rus og psykiske lidelser sliter jeg litt mer. Det var en av grunnene til jeg ønsket å se denne filmen. I mitt hode tenker jeg “det er jo BARE å slutte å ta dop” eller “det er jo BARE å slutte å tenke sånn” osv. Men er det virkelig så lett? Jeg sitter med en rekke spørsmål jeg aldri tror jeg kan få et “riktig” svar på! Hva triggere egentlig folk til å starte med dop? Er ensomheten stor? Vil rusavhengige egentlig ha hjelp? Hva får folk til å prøve tyngere og tyngere stoffer? Hvorfor starte med stoff igjen når man først har klart og “slutte”?
 
HER er en link til en liten snutt fra filmen pluss litt info om prosjektet.
 
 
Facebook HER  | Instagram HER  | Snapchat Vfridholm

Bør jeg egentlig ta risken?

I’M BACK!
 
Jeg har den siste tiden tenkt masse på dette med bloggen. Om jeg virkelig skal fortsette eller om det er for “risikabelt” med tanke på jobben jeg har. Min konklusjon er at jeg kan ikke la jobben stå i veien for det jeg liker best! Det å skrive eller blogge er virkelig noen jeg brenner for. Derfor har jeg bestemt med for å starte å blogge igjen!
 
 
 

Årsliste 2017

Anonselenk

Gjorde noe deg ordentlig glad?
Blir ordentlig glad vær gang min minste nevø er i fin form! Gud som di stundene er gull verdt!

 

Gikk du gjennom noen store forandringer?
Jeg syntes det var en stor forandring å slutte i Forsvaret, og starte ny jobb. I Forsvaret var jeg vandt til å ha alle venner og generelt masse folk rundt meg hele tiden! Mens nå bor jeg så å si alene vær dag utenom i helgene.

 

Savner du noe fra 2017 som du vil ha i år 2018?
Jeg savner Forsvaret, eller rettelse alle opplevelsene og de fantastiske menneskene. Jeg savner også det å stå opp om morgenen og faktisk vite hva jeg skal kle på meg hver dag, haha.

 

 

Ble du forelsket i 2017?
Ja, møtte min samboer i 2016.

 

Beste kjøpet?
Det må nok være den nye sengen. Det er virkelig som å sove i himmelen!

 

Verste avgjørelsen?
Å måtte avlive babyen min (kattepusen min). 

 

Døde noen som stod deg nære i 2017?
Jeg måtte avlive min kjære katt! Savner henne kjempe masse, hun var som babyen min.

 

Hva skulle du ønske at du hadde gjort mer av?
Spart penger og reist mer.

 

Hva skulle du ønske at du gjorde mindre av?
Sløse penger på klær og ting jeg aldri har/kommer til å bruke.

 

Favoritt serie? 
SUITS, elsker virkelig den serien.

 

 

Var du gladere eller tristere i år, sammenlignet med tidligere år?
Både og. Har hatt masse opp og ned turer dette året med både tilbakefall av kreft for minste mannen, ny jobb, bestått fagprøve og masse mer.

 

Hva brukte du mest penger på?
Husleie og mat antar jeg.

 

Noe du ønsket deg, som du fikk?
Jumpsuiten jeg fikk fra mamma i bursdagsgave og Kari Traa bag jeg fra samboeren i julegave.

Jumpsuite HER

Lingnende Kari Traa bag finner du HER

 

Gjorde du noe under 2017 som du aldri har gjort før?
Jeg reiste alene med tantungen min på 11 år til Gran Canaria på ferie.

 

Hva gjorde du på din fødselsdag i 2017?
Jeg kom hjem fra hyttetur og tilbrakte dagen med familie, og spiste masse kake.

 

Hva er du mest stolt over?
At jeg fikk meget godt bestått på fagprøven! Men tanke på alt som skjedde midt oppi fagprøven min er jeg så sinn sykt stolt over meg selv som klare og “holde hode kaldt” 

 

Ditt høyeste ønske akkurat nå?
At minste mann skal blir helt frisk! HER kan du lese et tidligere innlegg jeg har skrevet om barnekreft og hvordan det har rammet min familie.