Månedens innkjøp, høydepunkt, craving ++

MÅNEDENS FAVORITT KLESPLAGG

Oransje topp fra Bikbok, love it!

 

MÅNEDENS SERIE

 

MÅNEDENS HØYDEPUNKT

 

MÅNEDENS REISE

Findings i Oslo

 

MÅNEDENS BESTE INNKJØP

GENSER HER

 

MÅNEDENS CRAVING

Sjokolade! Denne måneden har jeg hatt så sinnsykt craving på sjokolade. Egentlig alle typer sjokolade. Vet virkelig ikke hva det har vært med meg denne måneden, og kanskje spesielt de siste to ukene.

 

 

 

 

Det er ikke mer synd på deg enn andre!

 

Jeg har bare lest to bøker helt ferdig, EVER! Det er Sophie Elise’s bok Forbilde og en Spiderwick bok. Men den siste tiden har jeg fått øynene mine åpen får boken Det er ikke mer synd på deg enn andre av Ingvard Wilhelmsen. Hovedproblemet i livet vårt er ikke det som skjer, men hvordan vi velger å forholde oss til det. Anbefaler virkelig ALLE å lese den boken, og kanskje spesielt folk som har hatt det litt ekstra tøft!

 

“Gjennomgangsfiguren i boken er en 30 år gammel kvinne som etter en vanskelig oppvekst fikk store psykiske problemer og gikk inn i en offerrolle i livet sitt. Etter offer forklarer sine problemer med ting som har skjedd i fortiden; man føler seg låst, og det er ingenting man kan gjøre med det. Andre må ta ansvaret. Da forfatteren i samtale med pasienten sa til henne “Det er ikke er mer synd på deg enn andre”, følte hun seg utrolig krenket. Til tross for dette tok hun etter en tid et gjennomgripende oppgjør med sine egen holdniger og atferd, blant annet offerrollen.”

 

 

 

20 ting alle burde vite – som de færreste vet

 1. Ved siden av bensinmåleren foran rattet, er det på de fleste biler en pil som viser på hvilken side av bilen du skal fylle bensin
 2. Når bensinmåleren varsler at du snart er tom for bensin, har du som regel mellom fem og ti liter igjen, noe som tilsvarer sju til tolv mil
 3. Brød – spesielt loff – er helseskadelig for ender.
 4. Dynamitt inneholder peanøtter.
 5. Hvis du må utføre hjertekompresjoner, bør du nynne på Bee Gees «Stayin’ Alive». Den holder riktig tempo, som er raskere enn mange tror.
 6. Det er ikke sant at tungen har soner for ulike smaker. Du kan smake både søtt, salt, surt og bittert med hele tungen
 7. Hvis du er nervøs, bør du tygge tyggegummi. Når du tygger, roer kroppen seg ned
 8. Det er ikke sant at vi spiser åtte edderkopper i året ved å ha munnen åpen om natta. Den velkjente myten ble funnet på av en journalist i 1993, som ville bevise hvor lett det var å lure folk.
 9. Det er umulig å nyse med øynene åpen.
 10. Napoleon var livredd katter.
 11. Det er mest hygienisk å la glassene stå «riktig vei» i skapet, framfor opp ned.
 12. Trivia betyr «uviktige momenter», spesielt når det gjelder informasjon.
 13. Vi er mest irritable mellom klokka 16 og 18
 14. Uansett tid på døgnet er lyse og rødhårete hunder antatt å være de sinteste, og griser sover alltid på høyre side.
 15. Tunga bør ikke stikkes ut om du ikke ønsker å gjenkjennes, for “tungeavtrykket” ditt er nesten like unikt som et fingeravtrykk.
 16. Du kan reise hele veien fra Norge til Nord-Korea bare ved å passere ett annet land. Russland er et vanvittig stort land…
 17. Den første tannbørsten ble oppfunnet i Kina i 1498, og besto av hårstubber fra griser. I USA ble tannpussing først rutine under andre verdenskrig.
 18. Det heter «en kompliment», ikke «et».
 19. Et svangerskap er mer enn ni måneder langt. Et fullgått svangerskap varer i 40 uker og to dager. Det vil si at hvis svangerskapet starter 1. januar, er termin 10. oktober
 20. For å redusere risikoen for eggeskall i bollen, bør du knekke egget på et flatt underlag framfor å knekke det på bollen.

 

 

 

Min splittede mening om plastisk kirurgi!

Jeg synes det er veldig spesielt at andre skal dømme folk som velger å fikse på sitt utseende, alle har rett til å gjøre det de vil med kroppen sin, og alle bestemmer jo over seg selv. Men bloggere kan si så mye de vil at de har operert seg eller brukt fillers for egen del, og ikke oppfordrer andre til å gjøre det samme, men det er veldig selvmotsigende. Man prøver å finne sin plass i flokken og i samfunnet generelt, der mye er basert på popularitet, likes og antall følgere på sosiale medier. Jeg tror mange bloggere glemmer å tenke over at de viser en slags «suksess» i den sammenheng. De fremstår som om de har oppnådd noe bra, mange av dem fremstår som kjendiser, og som at de har kommet seg dit fordi de har latt seg operere. 

Selv om det er jo ingenting som er bedre enn at man er helt fornøyd meg seg selv, og har det bra både psykisk og fysisk. Men det er fortsatt feil å henge ut de som velger å operere seg og si at de er dårlige forbilder. Vi lever 2018, og det er dessverre blitt normalt at man tar restylane/botox i lunsjpausen sin. Men det blir vanskelig å lære våre barn gode verdier, og skulle fortelle dem at de er bra nok, om man selv er så operert at man ikke kan se at barnet stammer fra deg. Det blir vanskelig å si at «du ligner på mamma sånn hun så ut før, den hun ikke likte derfor hun opererte seg – men du, du er fin nok.»

Når alt kommer til alt har jeg litt splittet mening om dette med plastisk kriurgi! Jeg er enig i masse av det Kristin Gjelsvik sier om at plastisk kirurgi ikke burde bli normalisert. Men jeg mene også at man burde kunne fikse på kroppen sin uten å bli direkte mobbet får det, men man trenger ikke å fronte og normalisere det!

 

 

 

 

Jeg legger opp til å bli såret!

 

I mitt liv, har jeg ikke vært særlig flink med forhold. Jeg har alltid klart å finne feil. Noen ganger i andre, men for det meste i meg selv. Jeg frykter slutten den og ønsker den ikke, men jeg ser den likevel for meg. Bare slik at jeg ikke skal bli skuffet. Jeg ser for meg slutten, og så skaper jeg en grunn på egenhånd, ødelegger, og lar meg selv stå igjen alene.

Jeg ser så hardt for meg at han skal såre meg.  Derfor legger jeg opp til å bli såret, nesten bare fordi jeg vil ha rett. Jeg anklager han for ting han ikke har gjort. Straffer han på en måte for ting som enda ikke har skjedd, og ødelegger livet mitt fordi jeg har trodd at jeg ikke er verdig kjærlighet.

Jeg har hørt et ordtak flere ganger ? du må elske deg selv før andre kan elske deg. Det tror jeg er feil. Jeg tror noen virkelig kan forgude deg, elske deg over alt på jord, og være villig til å stå ved din side uansett hvor mye du hater deg selv. Men da gjør du det vanskelig for den som faktisk elsker deg. Alt du vil er jo å bli elsket, og være trygg. Hvorfor kan du ikke bare slippe han inn? Hvorfor kan du ikke bare gi alt, tørre og satse?  Det er stemmen i hodet ditt. Din verste fiende som har stoppet deg så mange ganger, som spør deg det vanskeligste spørsmålet av alle. Hva om? Ja, hva OM det tar slutt en dag? Alle er ute etter å ta deg, og karma hater deg. Det å faktisk ha en lykkelig slutt står ikke skrevet i din bok. Du orker ikke kjempe imot en gang. Livet er jo ikke helt din greie, det funker aldri for deg. Det kommer til å bli jævlig. Du kommer bare til å bli såret uansett.

Om du er like destruktiv i tankegangen som jeg er, ja – da er nok disse ordene på repeat i hodet ditt.  Forhold kan ta slutt, og det kommer til å være så ubeskrivelig tungt når det skjer. Det kommer til å sette sine spor i deg. Uansett hva, så har du skapt fantastiske minner. Uansett hvor dere ender opp vil det være en fantastisk reise, og en berg-og-dal-bane av sterke følelser, om du bare tør. Da kjære deg, kommer alt til å være verdt det!

Du kan ikke styre hva som skjer, og du kan ikke styre andre mennesker. Men det du kan styre er din egen lykke. Den kan du faktisk gjøre j***** mye med. Ingen kan redde deg ut fra dine egne tanker, bortsett fra deg selv. 

 

 

 

 

Mine beste tips

Få oversikten over hvordan du har brukt pengene dine de siste 6 måndene. Sett opp et regnskap. 

 

 1. Lag budsjett for de neste 12 måndene hvor du tar utgangspunkt i regnskapet, og tar bort de utgiftene du ikke lenger vil ha. Budsjettet skal gå i pluss, og det skal være periodisert. 
 2. Sørg for at du har beste pris på tjenestene du har som banklån, strøm, forsikring, mobiltelefon osv.
 3. Ha ett kredittkort! Har du flere, er det lett å miste kontrollen.
 4. Ha aldri mye penger på brukskonto, gi deg selv lommepenger en gang i uken. Da har du større kontroll på forbruket.
 5. Opprett en regningskonto, buffer og sparekonto. Og sett inn penger på disse med en gang du mottar lønn, eller får penger på konto.
 6. Sett av penger til sparing når du får penger på konto ? venter du til slutten av måneden er det sansynligvis ingen penger igjen til sparing. Husk at når det kommer til sparing, så er tiden din venn. Desto tidligere du begynner å spare, desto mer får du igjen for sparingen.
 7. Sett opp automatisk trekk av regninger (autogiro eller e-faktura) fra regningskontoen.
 8. Sørg for at du bruker penger på det DU har lyst til å bruke penger på. Det som gir deg det lille ekstra. En morokonto hvor du sparer litt hver måned til dette vil du takke deg selv for.

 

Følger du disse rådene vil du få en økonomi som går av seg selv. Mer eller mindre. Da vil du ikke oppleve at kontoen er tom, eller at du ikke kan kjøpe ny vaskemaskin når den gamle ryker. Rådene er enkle, og gjør du de så vil du oppleve ganske raskt at økonomien blir bedre. Men jeg sier ikke at det er enkelt. Mange må igjennom et oppgjør med både følelser og gamle vaner, men jeg lover det er verdt det.

 

 

Mine verste uvaner

♥ Jeg peller: Det høres så utrolig sært ut, men det er sant. Jeg peller så innmari mye. I den form at jeg enten sitter å drar av skinn på leppa, død hud eller negler. Utrolig ekkelt og jeg innbiller meg alltid at ingen ser meg. Har jeg litt død hud på leppen så må den renoveres til en helt ny. Om jeg blør på veien blåser jeg i.

♥ Jeg er skikkelig perfeksjonist: Å være perfeksjonist kan jo både være bra og dårlig. Jeg får alltid arbeid gjort ordentlig, samtidig som det ser bra ut. Men det kan bli litt mye av og til, for den timen jeg egentlig skulle brukt på én oppgave blir fort to, og tre, og så fire. Altså, det krever mye.

♥ Jeg skjelver: Dette er egentlig en ganske trist uvane, for det har kommet etter tøffe ting i livet. Noen ganger skjelver jeg så mye på hendene at det ser ut som jeg har opplevd krig eller lignede. Det er veldig mange mennesker som tror jeg er kjempe nervøs, og det ser ikke helt bra ut. Men det er på en måte en liten krigsskade også, og den er en del av meg som alt annet.

♥ Jeg er veldig ubesluttsom: Jeg grubler veldig mye og det tar alltid lang tid for meg å ta en avgjørelse. Som oftest ber jeg noen om å ta avgjørelsen for meg. Jeg klarer hvertfall ikke å gjøre det selv uten å ha hørt andre sine meninger.

♥ Jeg klarer ikke lyve: Haha, denne er ganske morsom for før var jeg en mester i lyving. Som 12 åring var jeg ekstrem, men nå? Ansiktsutrykket mitt avslører ALT. Jeg klarer virkelig ikke å holde meg. Sier noen at en ting er fint, kan jeg smile og jatte med. Men et sekund etter at samtalen er over stirrer jeg deg enten intenst inn i øynene eller på veggen. Akkurat som om jeg må fordøye min egen fordervelse, jeg får fysisk vondt, rett og slett.

♥ Jeg er et nattmenneske: Jeg trives bedre om natten. Jeg liker å være alene og løse tingene som svirrer oppe i hodet mitt. Kanskje ha musikken på fult mens jeg danser rundt meg selv. Det går jo selvfølgelig utover døgnrytmen min, og siden jeg ikke har noen planer om å begynne å sove på dagen, så går jeg rundt og er ganske trøtt mye av tiden. Spesielt hvis det er de vonde tankene som holder meg oppe.

♥ Jeg er en slapp dask: Jeg gidder absoulutt ikke mer enn jeg må. Virkelig. Virkelig og virkelig.

 

 

 

Min favorittsanger akkurat nå!

Her er de sangene som går på repeat på anlegget hjemme og på ørepluggene når jeg er ute og vandrer i gatene. Jeg tror jeg aldri har funnet så mye bra musikk som jeg har gjort de siste månedene! Det er en helt fantastisk følelse. For meg blir livet HUNDRE ganger bedre med musikk, og det gir meg motivasjon på alle områder i livet. Welllll – her er mine favorittersanger akkurat nå!

 

 Jeg savner deg så – Hanne Mette

 Eastside – Benny Blanco 

 Baka ein stein – Hellbillies

 In My Feelings – Drake

 Bare så du vett det – Stavangerkameratene

 Youngblood – 5 Seconds of Summer

 Million Questions – Patrick Jørgensen

 Born To Be Yours – Kygo

 

 

 

 

 

 

 

Tips til kjapp middag

Pastasalat med pesto og fetaost

Ingredienser

 • 200 g pastaskruer
 • 4 ss grønn pesto
 • 1 pose salat (gjerne feldsalat)
 • 150 g fetaost
 • sort pepper etter smak

Slik gjør du

 1.  Kok pastaen «al dente» i rikelig med lettsaltet vann. Hell av kokevannet og skyll pastaen raskt i kaldt vann. Pass på at vannet renner godt av pastaen.
 2.  Bland sammen kokt pasta, basilikumpesto, feldsalat, smuldret fetaost og litt kvernet pepper.
 3.  Tips: Stekt kylling, bacon, små brokkolibuketter, cherrytomater og oliven kan også blandes inn i pastasalaten. 

 

 

Vegetar quesadillas

Ingredienser

 • 1 boks hermetiske kikerter
 • 1 rødløk, finhakket
 • 1 rød chili
 • 2 ss rapsolje
 • 2 ss tacokrydder
 • 4 ss tacosaus
 • 4 tortillalefser
 • 1 vårløk, i ringer
 • 2 dl revet ost

Slik gjør du

 1.  Stek kikerter, rødløk og chili i 1 ss olje sammen med tacokrydder i 5 minutter.
 2.  Fordel tacosausen og grønnsaker utover tortillalefsene.
 3.  Ha over vårløk og revet ost. Brett tortillalefsene sammen og stek dem gyllne på begge sider i en stekepanne i 1 ss olje.
 4.  Server gjerne quesedillasen med en frisk salat og rømme. Press litt limesaft over quesedillasen like før severing.

 

 

Pizza av focaccia med spekeskinke og mozzarella

Ingredienser

 • 1 stk foccacia
 • 2 stk fersk mozzarella ost
 • 100 g spekeskinke
 • 4 ss grovhakket basilikum
 • 2 never blandet grønn salat (feldsalat eller baby leaf)

Slik gjør du

 1.  Varm opp ovnen til 200 grader og sett i focacciaen. Halvstekt focaccia får du kjøpt i bakeriavdelingen hos MENY, og den stekes med litt olivenolje på i ca 10 min.
 2.  Mens den blir varm, skjærer du fersk mozzarella i skiver og gjør klar spekeskinken.
 3.  Når focacciaen er varm tar du den ut av ovnen og legger på mozzarella og spekeskinke.
 4.  Topp med basilikum eller feldsalat

 

 

Oppskriftene er hentet fra hjemmesiden til Meny, siden finner du HER