Jeg er gravid!

Jeg oppsummer svangerskapet så langt, uke 1-18, i ett innlegg jeg, så blir det ikke så mye preggo-spam.  Kanskje ikke så interessant for alle, de får bare stå over.

 

 

Uke 1-6
Siden det ikke var planlagt fant jeg sent ut jeg var gravid. Og så og si samme dag ble puppene større (føltes enooorme), hovne og vonde. Jeg kunne være ekstra trøtt noen dager. Kunne sove 10 timer en natt, og likevel sovne midt på dagen (kan forsåvidt enda det)

Uke 7-8
Første dag i uke 7 smalt det kan du si. Jeg var kvalm fra morgen til kveld, + at det kjentes ut som jeg hadde influensa.  Nå ble det vanskelig å få i seg mat. Men NOE måtte jeg ha, ellers ble kvalmen verre. Så det ble alt fra Nesquik (frokostblanding), banan, diverse frukt, godteri… ja generelt ganske lite næringsrik mat. Men for en lukte- og smakssans!! Absolutt alt luktet FOR mye og var kvalmende.

Uke 9-10
..var jeg litt mer oppegående. Men the kvalme-struggle was fortsatt real, og jeg måtte legge til rette så jeg ikke ble for kvalm. Jeg kjøpte Postafen på apoteket, og det hjalp veldig! Så da ble rutinen som følger; å for det første sove litt ekstra lenge, ta Postafen med en gang jeg våknet, lå å ventet litt til den begynte å virke. Stod opp og gikk rett på sofan å la meg der litt (ble kvalm når jeg gikk), så til kjøkkenet for å få i meg liitt frukt, juice eller lignende.

Uke 11-12
..var det mye bedre allerede. Måtte fortsatt spise med én gang jeg stod opp, og spise lite og ofte, noe som er uvant for meg. Slitsom å måtte tenke på mat hele tiden! Spiste jeg for mye eller «feil/feil tidspunkt» kom det opp igjen. Ellers begynte formen gradvis å komme tilbake til normalen.  Begynte å få en liten kul nederst på magen, som i grunn bare så ut som jeg var oppblåst eller lagt litt på meg.

Uke 13-18
Fra uke 13 følte jeg meg så og si helt som før igjen, og glad for at det gikk over. Og takk guud for det, for vi skulle til Kristiansand og kjøre ferie i Sverige, noe som gikk helt fint.

 

Neste uke får vi vite kjønn, så får ta en update igjen da. Tror dere det blir gutt eller jente?